dilluns, 16 de març del 2020

#JOEMQUEDOACASA AMB INFANTS

Els infants necessiten els hàbits i rutines per poder dur una vida ordenada, els ajuda a anticipar el que passarà, els dóna seguretat i els estructura. Aquests dies que la nostra rutina s'ha vist afectada pels esdeveniments, els infants , més que mai , necessiten mantenir aquests hàbits  i tenir un horari més o menys estable. D'aquesta manera us serà més fàcil per a vosaltres organitzar el dia i mantenir una convivència fluïda i agradable.

Així que us convidam a pensar i muntar un horari que s'adapti a la vostra realitat, que sigui flexible però que us ajudi a estructurar la jornada. Us donam una idea de possible horari per si us pot servir d'orientació, evidentment cada una l'haurà d'adaptar a les seves circumstàncies.

Aprofitam per recordar-vos que hem de seguir fomentant l'autonomia dels nostres infants, ara que tenim temps i anam sense presses està bé que tot allò que poden fer ells sols, sense la nostra ajuda, ho facin: que siguin ells els que es vesteixin i desvesteixin, que comencin a embotonar-se, es rentin les mans i la cara, mengin sols, us ajudin en algunes tasques de casa ( posar i llevar taula, donar de menjar a les mascotes, ajudar a estendre roba, ordenar i recollir les joguines, netejar cosetes senzilles, dur la roba bruta al covo, ...). I també insistim en que, tot i que aquestes setmanes poden ser un aliat per entretenir els infants durant una estona, les noves tecnologies i l'ús de pantalles amb infants tan petits, s'ha de racionar i restringir molt. Alerta a fer-ne un ús abusiu, pot arribar a ser molt contraproduent pels infants, és altament adictiu i té conseqüències molt negatives a llarg plaç. Mitja hora o tres quarts al dia és més que suficient a aquesta edat. Els infants poden pintar, jugar a plastilina, fer trencaclosques, jocs de taula, construccions, pepes, cuineta, mirar i escoltar contes, fer exercici, ... i aprofitar per estar en família i gaudir de temps de qualitat amb els seus pares.

Com us hem dit cada dia us penjarem alguna proposta, anau mirant-ho. Per començar recordau que al blog hi ha una pestanyeta que posa "Recursos educatius" on trobareu diferents activitats i jocs online per jugar amb els vostres fills, i també hi ha una altra pestanyeta amb el cançoner de l'escola on trobareu totes les cançons que cantam i treballam a la classe.

2 comentaris:

  1. Si hem de fer cosetes diferents cada dia..
    Grasis x l ajuda.
    Na Nuria demana pels companys i x na Catalina😘

    ResponElimina
  2. Adona, ha estado nombrando a catalina estos dias, cuando hace algo el solito dice que catalina le a enseñado ❤

    ResponElimina